Vattenskärning av Kakel & Klinkers

Vi jobbar aktivt för att hitta bra och enkla helhetslösningar tillsammans med dig som kund. Många gånger kan man med vattenskärning utföra "omöjliga" jobb som är svåra att lösa med traditionella skärmetoder.

Skära kakel och kapa klinker - enkelhet och precision

Vattenskärning ​​​​​​​är en "kall" skärmetod där man använder sig av vatten och sand som under hårt tryck (4000bar) skär igenom det mesta i materialväg. Att vattenskära kakel och klinkers lämpar sig på många sätt bättre än traditionella metoder då man med stor precision delar eller figurskär sina plattor. Skärmunstycket är så litet som 0,9 mm vilket ger minimalt med spill och maximalt materialutnyttjande. Tack vare den koncentrerade vattenstrålen kan man skära med höga toleranser i material som tex glaskakel, glaserade plattor och även hårdare keramik utan att skada materialet.

Användning av vattenskärning för att skära kakelAnvändning av vattenskärning för att skära kakel

Lång erfarenhet av att skära klinker och kakel 

Vi har skurit kakel, klinkers, sten och glas under många år och har gedigen kunskap inom området. Vi vet att kvalitet och korrekt hantering är en avgörande faktor när man jobbar med sköra material, från inleveransen till slutprodukten ut till kund. 

​​​​​​​
Pågående vattenskärning för att kapa klinker med hög precisionPågående vattenskärning för att kapa klinker med hög precision
Vi samarbetar med både återförsäljare av kakel och plattsättare, liksom med transportföretag som har körningar inom hela Storstockholm.
Några av våra kakelkunder: 
Bricmate
Centro
Kakeldagsgruppen
Kakeldesign
Kakelspecialisten
​​​​​​​Megakakel